alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

5 saker som man inte tänker på att behöver göras i huset

5 saker som man inte tänker på att behöver göras i huset

 

Som husägare vet man att det finns mängder av saker som behöver fixas och donas med varje år för att huset ska hålla sig i bra skick. Det kan vara allt från småsaker till stora renoveringar, men det är trots allt saker som behöver göras för att huset ska hålla sig fint. Om man inte tar hand om huset på rätt sätt kan det lätt bli slitet, tappa i värde eller bara kännas tråkigt i bo i. Därför är det viktigt att årligen hålla koll på allt runt om i huset som kan behöva rustas upp eller underhållas. Det vanligaste man tänker på är kanske att måla om både ute och inne, se till så att all elektricitet är som den ska vara, renovera badrum eller kök och kanske se över taket så att det håller sig fint. Men det finns också mängder av andra saker som man egentligen behöver hålla koll på – men som man lätt glömmer bort. Allt från att anlita en takläggare till att anlita ett måleri.

 

I den här artikeln kommer vi att gå igenom fem saker som man lätt glömmer att underhålla på sitt hus. Det är saker som man kanske tänker på ibland, men som man inte riktigt vet hur man ska underhålla eller som man glömmer bort att se över när man väl genomför andra arbeten. För den som läser den här listan behöver ni inte oroa er dock, huset kommer inte att fallera för att ni inte sett över dessa saker på några år – men det kanske är dags att göra det nu, eller hur?

 

  1. Slipa golven ute och inne 

 

Om man har äldre trägolv kanske den här punkten är något som man oftast ser över, men för andra kanske den känns lite konstig. Golven måste slipas, så är det bara. Om man har trägolv eller om man har en uteplats eller altan i trä är det viktigt att se över golven någon gång ibland. Att slipa golven tar bort slitage, repor och märken och gör så att golven blir som nya igen. Det är ett jobb som kan vara svårt att göra på egen hand dock, så anlita ett företag som kan hjälpa till med golvslipning Stockholm så blir det rätt från början. Golven ska dock bara slipas någon gång vart femte år, eller liknande, så oroa er inte om ni inte gjort det på ett tag.

 

  1. Hur mår rören egentligen?

 

Rör, avlopp, vatten – ja, det här är nog en punkt som många är otroligt medvetna om. Men hur ofta inspekterar man egentligen rören noggrant? Det kan vara så att rör som man tror att mår bra behöver renoveras. Oftast renoverar eller byter man bara rör i samband med en relining eller ett stambyte, men det finns andra saker, såsom att spola avlopp, som kan behöva göras för att rören ska hålla sig i bra skick och inte gå sönder lika snabbt. Därför är det viktigt att alltid ha koll på sina rör för att undvika att någonting läcker eller har gått sönder som man inte märker av. Att behöva ringa en avloppsjour är aldrig kul.

 

  1. Städa i vindsförrådet eller i källaren

 

Att städa är något som man gör i princip varje dag, men hur ofta städar men egentligen ut sina förråd, källaren och vinden? Det är väldigt lätt att börja samla på sig massa skräp, gamla möbler eller prylar som man inte använder på vinden eller i olika förråd. Det kan lätt bli belamrat av saker som man egentligen borde slänga. Så här inför sommaren kan det vara klokt att rensa ut förråden, vinden eller källaren och få bort allt man faktiskt inte behöver eller använder. Om man i samma veva märker att det är riktigt smutsigt kan man behöva anlita en städfirma sollentuna som hjälper till att städa ordentligt. Det blir lätt mögel eller dåliga odörer på sådana platser och det kan vara skönt att få professionell hjälp att städa.

 

  1. Dörrar och dörrkarmar behöver också bytas ut

 

Alla dörrar, både inomhus och utomhus, behöver i sinom tid bytas ut. Det här är något som många inte tänker på men om man tar en närmare titt på sina dörrkarmar kan man förmodligen se att slitaget finns där. Det är dock något som är lätt att åtgärda, antingen på egen hand eller genom att kontakta en byggfirma Stockholm som kan hjälpa till att installera nya dörrkarmar och nya dörrar. Det är inte jätteroligt att upptäcka att dörren håller på att falla av på grund av att dörrkarmen mår dåligt.

 

  1. Husägare – staket, altan, uteplats?

 

Om man bor i ett hus och har en trädgård kanske man också har en altan, en uteplats eller ett staket. För den som är duktig på att sköta om sitt hus har man säkert bra koll på dessa platser också, men om man inte har lika bra koll kan det vara dags att se över dem. Kontakta en snickare Stockholm och be om hjälp med att se över alla byggen på utsidan av huset för att säkerställa att allt är i bra skick. Det kan lätt bli slitage, repor och sprickor i trä utomhus på grund av dåliga väderförhållanden eller bara på grund av att många år gått sedan bygget. Staket eller altaner kan må bra av att rustas upp genom att byta ut någon trasig planka, måla om eller bara förstärka med nya spikar. En snickare vet med säkerhet mer om vad som kan göras för att det ska hålla bättre, så kontakta dem!