alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

Allt man behöver veta om olika garantier för bilen

Garantier kommer i många olika format och finns till i princip allt som går att köpa idag. Man kan få garanti på teknik, garanti på sin bostad eller garanti på sin bil. Det gemensamma är att garantin är en säkerhet för oss konsumenter och ett bra sätt att undvika att behöva betala för mycket pengar. Det är en otroligt bra uppfinning som skyddar konsumenten när någonting går fel.

 

Vad är en garanti egentligen och vilka produkter har garanti?

En garanti håller i en viss tidsperiod och innebär att försäljaren som ger ut garantin, garanterar att produkten kommer att hålla under hela tidsperioden. Om den inte gör det behöver man själv oftast inte stå för kostnaderna, utan de täcks då av garantin. En av de vanligaste garantierna man får idag är nybilsgaranti eller till och med bilgaranti, beroende på vilken bil man köper. Det är ett bra sätt att säkerställa att bilen man köper är i bra skick och håller både bil och bil garanti under en lång tid.

 

Är det skillnad på garanti för ny bil och för gammal?Det är ingen direkt skillnad på bilgarantier för äldre bilar och bilgaranti fö nya bilar, förutom att den förstnämnda ibland kan ha en kortare tidsgräns. Det beror på att äldre bilar tenderar att gå sönder snabbare, något som man som köpare är medveten om och kan ta till hänsyn. Det går dessutom att förlänga bilgaranti många gånger om man till exempel köper en ny bil. Det man ska vara noggrann med när man köper en bil är att alltid få garanti. Det är viktigt för ens egen ekonomi och säkerhet att bilen har en garanti så att man inte behöver riskera att den går sönder och att man själv behöver stå för alla kostnader.