alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

Spela spel för att bli lycklig

Vet ni vad jag gör när jag är nere? Spelar spel. Eller ja, nu för tiden hinner jag inte längre – det är många år sen jag spelade, men när jag var ledsen emo-tonåring så spelade jag hellre än att umgås med vänner och annat hälsosamt. Min favoritkonsol då var Playstation, skapat av Sony.

Sony Corporation är ett av de största företagen i världen, och allt började med spel. 1975 släppte Sony sin första konsol – PS1. Det var en stor framgång och hjälpte till att lansera marknaden för hemmavideospelkonsoler.

Sedan dess har Sony fortsatt att dominera den här branschen genom att släppa några av de mest sålda konsolerna i historien – inklusive PS2, PS3 och PS4. Dessa konsoler har gjort det möjligt för dem att utöka sin verksamhet till andra sektorer som mobilspel och filmer.

Dagens PlayStation-plattform har också kraftfull ny hårdvara (som ett rejält däckbyte) som låter utvecklare skapa några fantastiska nya spel för utgivning på både PC och Playstation-plattformar. Så om du letar efter ett spännande sätt att tillbringa din eftermiddag eller kväll, behöver du inte leta längre än till PlayStation!

 

Vad är de positiva bitarna med spelande?

Att spela spel kan bidra till att göra dig lyckligare, enligt en studie publicerad i tidskriften ”PLoS ONE.” Forskare från Queen’s University i Kanada analyserade data från mer än 1 500 deltagare som svarade på frågor om deras lyckonivåer och spelvanor. De fann att personer som rapporterade att de spelade tv-spel i minst två timmar per vecka var nästan 50 procent lyckligare än de som inte spelade några tv-spel. Och även om det inte är helt sant – det är ändå roligare att spela spel än att sköta en bilservice Göteborg.

Forskarna tror att videospel kan ge känslomässiga och sociala belöningar som liknar dem man får från aktiviteter som shopping eller att gå ut med vänner. Detta leder till att spelare känner sig nöjda och nöjda efter att ha spelat, vilket bidrar till ökad lycka totalt sett.

Hoppas dessa tips kan funka för några som är nere där ute!