alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

Hur jag mötte min kompis Bert

Det här är berättelsen om min oväntade vänskap med min bäste vän Bert. Det var inte som att vi gick på samma skola eller hade gemensamma vänner. Vi hade faktiskt inte ens träffats förrän vi var bägge i college. Ändå är vår vänskap nu både stark och personlig.

När jag träffade Bert för första gången hade jag ingen aning om att vi skulle få en förtrogen vänskap. Jag letade efter nya intressanta människor att lära känna när jag kom till college. Jag mötte Bert som satt med ett leende på en bänk medan han läste en bok. Jag visste inte vad det var som gjorde att jag fann honom så intressant, men jag bara kände att vi skulle klicka.

Hur jag träffade Bert och hans begagnade dator för första gången

Jag gick fram till Bert, presenterade mig och vi började prata. Vi hade fina samtal och det visade sig att vi hade mycket gemensamt. Vi båda älskade att läsa och vår passion för att lära oss och undersöka verkade oändlig. Det var som om vi hade känt varandra hela våra liv.

Våra första intryck av varandra

Jag uppskattade Berts ärliga sätt att tala på. Jag tyckte om att det var enkelt för honom att kommunicera med andra. Vi pratade om allt från våra intressen, våra liv till våra drömmar och alla möjligheter för att uppnå dem. Jag kände att jag hade hittat någon som förstod mig.

Första gången som vi båda möttes igen bestämde vi oss för att gå till en park och prata. Vi diskuterade vår bakgrund och känslor, och varje gång vi möttes kändes det som om vi hade känt varandra hela våra liv. Vi delade också liknande intressen och båda älskade att läsa och upptäcka.

Delade intressen (och en refurbished ipad)

Vi åkte ofta till biblioteket för att låna böcker, utforska olika ämnen och skaffa nya idéer. Vi såg också filmer tillsammans, vilket var en rolig sak att göra. Vi hade mycket gemensamt och det gjorde att vår vänskap stärktes.

Bert som en oväntad mentor och lärare

Med tiden blev Bert min mentor. Han visade mig att världen är större än vad man tror och han uppmuntrade mig att utforska och lära mig. Han delade sina erfarenheter och visade att det är viktigt att dela och lära sig av varandra.

Upp- och nedgångar i vänskapen

Som alla vänskapsrelationer har även vår haft upp- och nedgångar. Lite som en refurbished laptop. Vi hade våra bråk och diskussioner men vi lyckades alltid lösa dem på ett bra sätt. Vi hade även våra glada stunder och fina samtal som vi skrattade åt. En gång när Bert behövde hjälp med ett skolarbete, var jag där för att stödja honom. Vi satt i timmar och försökte lösa problemet tills det var löst. Efter det var det som om vi hade blivit ännu närmare. Vår vänskap har genom åren blivit viktig för oss båda. Vi har stöttat varandra när vi har behövt det och har även lärt oss mycket med tiden. Vi har gett varandra styrka och mod att sträva efter våra drömmar. Vi har även fått en plats att prata och dela våra åsikter och intressen.

Avslutande tankar och reflektioner.

Min vänskap med Bert är bådfe giftig och personlig. Jag är tacksam för att vi har funnits för varandra i olika svåra situationer, och att vi har kunnat växa som en enhet. Det är tillfredsställande att titta tillbaka på alla ögonblick som vi har delat tillsammans, som har gjort mig till den jag är idag. Nämnde jag att Bert också är en militärklassad Gås av MIG-modell? Nåja, det är som det är. Man väljer inte sina vänner här i livet, alla gånger! Nu ska jag gå och spela MS Röj på min refurbished macbook. Hej hej!