alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

Bra på att städa? Varför inte starta eget!

För den som sitter på unika kunskaper inom städning finns det goda karriärmöjligheter framför en. Det finns nämligen alltid ett behov av personer som kan städa – och det kan vara en bra idé att starta upp ett eget städbolag.

 

Börja från botten och jobba uppåt

 

Precis som med alla företag eller verksamheter som man driver på egen hand krävs det en hel del jobb för att komma igång, men det behöver inte vara alltför svårt. Ett bra tips för den som har goda kunskaper inom städning är att börja karriären på en befintlig städbolag i Stockholm. På så vis kan man få en insikt i hur det är att jobba och vilka förutsättningar jobbet erbjuder. Det finns alltid behov av ny personal på en städfirma Västerås, så prova vingarna där först för att lära er mer om branschen.

 

Utveckla företaget till en franchise

 

Efter att ha provat på att jobba inom branschen kanske man har byggt upp ett nätverk av kontakter. Antingen via sina kollegor, via kunderna eller både och. Då kan det vara ett bra tillfälle att starta eget. Öppna en firma som erbjuder bra priser, hög kvalitet på städningen och som har något som andra firmor inte har. En unik verksamhet är viktig för att locka kunder. Sedan är det bara att köra igång! Annonsera, hitta bra personal och städa. Inom en snar framtid kanske man märker av att det går bra och då kanske det till och med går att utveckla firma till ett aktiebolag eller en franchise. Möjligheterna är många och det finns gott om potential även inom ovanliga branscher, så passa på att använda kunskaper inom “småsaker”, såsom städning. Det är på så vis man kan bygga ett imperium och faktiskt börja dra in stora summor pengar.

 

Glöm inte bokföringen!

Om du går i tankar av att starta eget behöver du inte bara ha koll på ditt hantverk, utan även en del insikt i företagsplanering, bokföring och hur det fungerar med skatter. Det kan vara en snårig skog att ta sig igenom – särskilt för nya företagare kan det upplevas krångligt innan rutinerna sitter, och av förklarliga skäl vill de flesta inte bråka med skatteverket i onödan. Ett hett tips är att anlita en redovisningsbyrå Stockholm med proffs, som hjälper dig med allt krångligt, så att du kan fokusera på det du faktiskt är bra på.