alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

5 praktiska tillval till hemmet

Har ni hört talas om smarta hem? Ja, precis – smarta hem. Det kanske låter helt galet för den som inte är insatt inom området men just nu förekommer det en fullständig explosion av smarta hem på internet, där människor installerar och integrerar tillval i sina hem för att de ska bli så enkla att sköta om som möjligt. På sociala medier finns det mängder av konton som är dedikerade till att hacka sina hem för att bli så optimerade som möjligt. Exempel på detta är människor som programmerar in handlingar i sina mobiltelefoner som de kan styra utan att ens vara hemma. Det kan vara allt från att öppna persienner, sätta på kaffe eller slå på lamporna i huset ett visst klockslag eller vid ett visst kommando. Att dra nätverkskabel utomhus är inte svårt om man har rätt utrustning och kunskap, men detta är tyvärr något som lekmän många gånger saknar.

För alla som inte har läst programmering eller har en bred kompetens inom sådana typer av saker finns det andra, lite enklare saker att köpa eller installera som fortfarande kan göra hemmet lite mer praktiskt. Det behöver inte vara stora saker, utan kan vara små och funktionella grejer som underlättar vardagen eller som bara är riktigt coolt att ha i sitt hem. Allt från en praktisk kabeldragning för att få bättre nätverk, till handduksvärmare som aktiveras automatiskt när man tänder lampan i badrummet. Läs vidare för att ta del av våra topp 5 tillval för ett mer praktiskt och smart hem.

  1. Nätverk av den bästa kvaliteten med sammankopplade enheter

För att optimera sitt nätverk och skapa ett smartare hem kan man göra många saker. Man kan bland annat välja att dra nätverkskabel utomhus eller bara montera nätverksuttag inomhus för att skapa en bättre kontakt mellan olika enheter i huset.

  1. Röstaktivering

Hur häftigt hade det inte varit att kunna aktivera saker med rösten? Tänk er själva att komma hem och bara säga ett ord eller en fras, så slås lampan på eller persiennerna dras upp? Det finns faktiskt teknik som tillåter dessa funktioner idag utan att man själv behöver vara något form av hacker som kan programmera om allt på egen hand. Behöver du hjälp med smarta hem och liknande kan du anlita en elektriker tumba för all form av kabeldragning. även att installera laddbox är något som blir allt mer vanligt allt eftersom våra hem blir smartare.

  1. Integrera allt till mobilen

Den här punkten går ut till de som kanske jobbar med it support eller har relativt goda kunskaper inom teknik överlag. Men, ett smart tillval till hemmet är att koppla samman enheter eller andra saker i hemmet med mobilen. Man kan till exempel bara slå på en inställning som gör att mobilen ger ifrån sig ett annat ljud än standarden när den har laddat klart. Sedan finns det appar och programmeringar som tillåter att man tänder lamporna genom mobilen. Möjligheterna är många men erfarenheten krävs.

  1. Internet på uteplatsen? Jajamän!

Om man har en uteplats som ligger vägg i vägg med huset har man säkert redan internet som räcker dit, men för de som har en uteplats längre ut på tomten eller kanske ett växthus att hänga i, kan det vara trevlig att ha internet där också. Idag kan man lätt installera wifi förstärkare utomhus som hjälper signalen att nå längre – så att man kan surfa även i trädgården!

  1. Övervakning med hjälp av högkvalitativa kameror 

Det är lätt att känna sig otrygg i sitt eget hem i dagens samhälle och många är oroade för att bli rånade eller för att huset ska få ovälkommet besök. Om man är en sådan som lätt blir orolig finns det mängder av larm eller andra säkerhetsanordningar att köpa – men det bästa av allt är såklart att ha kameraövervakning hemma för att alltid kunna hålla visuell koll på sitt hus och se till så att ingen kommer dit utan att man själva vet om det.