alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

alt text

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit cura bitur ac faucibus.

10 saker att fixa för ökat bostadsvärde

Oavsett om man planerar att sälja sin bostad nu eller om ett år, eller om man inte planerar att sälja överhuvudtaget, finns det flera saker som man kanske vill och behöver göra för att bostaden ska hållas i gott skick och inte minska i värde. Det kan vara allt från mindre renoveringar, till att måla om eller kanske till och med renovera större saker. Att ens bostad ska hållas i gott skick är inte bara viktigt för dess värde, det är dessutom viktigt för ens egen boendemiljö. Ingen vill ju bo i en bostad i dåligt skick

 

Så vad bör man tänka på för att ta hand om sin bostad på ett så bra sätt som möjligt, så att man själv kan trivas och bostaden inte får sämre värde än vad den hade när man flyttade in? Det finns egentligen hur mycket som helst. Alla bostäder behöver renoveras och piffas upp och det är ett heltidsjobb att hålla sitt hem så fint som möjligt. Men vi har tagit fram ett par saker som kan vara lite extra bra att ha i åtanke. Här nedan har vi listat 10 saker som kan vara bra att fixa till under årens gång för att säkerställa att bostaden håller sig fin – och som dessutom ökar bostaden värde.

 

  1. Se till att elen fungerar som den ska

 

Att elen fungerar är något som är viktigt. Därför ska man alltid ha kontakt med en pålitlig elektriker Stockholm som dessutom kan hjälpa till att installera ny belysning eller installera ny el i badrummet när den dagen väl kommer. Att mixtra med elen på egen hand är inget som vi rekommenderar, om ni inte känner för att få en elchock det vill säga.

 

  1. Slipa golven

 

Visste ni att man bör genomföra en golvslipning Stockholm en gång vart femte år om man har äldre trägolv? Det är sant! Att inte slipa golven kan göra att golven lättare går sönder eller blir slitna, och det vill man ju såklart undvika till varje pris. Se även till att slipa altangolven om ni ändå är igång med jobbet.

 

  1. Renovera kök och badrum vid behov

 

Just köket och badrummen är något som många väljer att renovera och dessutom något som får bostaden att öka otroligt mycket i värde. Köket kan man egentligen göra själv, eller ta hjälp av en snickare Stockholm, medan badrummet kräver lite mer expertis. Men tro oss – en bostad kan öka med otroligt många procent bara genom att renovera dessa rum.

 

  1. Renovera trappan

 

Trappor, både ut- och invändiga, behöver ibland lite extra kärlek. För de som bor i hus med en eller flera trappor kan en trapprenovering kanske vara av intresse. Vi menar, har ni någonsin reflekterat över vilket skick trappan är i? Det kanske är dags att se över hur den mår och eventuellt stärka upp den lite.

 

  1. Bygg förvaringslösningar

 

Allt för många bostäder saknar bra förvaring idag. Men det är lätt fixat! Man kan platsbyggda garderoben, bygga snygga hyllor med kl-trä eller till och med bygga ut förråd och andra rum för att få lite mer plats. Ta hjälp av en byggherre och se över vad man kan göra för att skapa lite mer space i bostaden – det är något som potentiella köpare garanterat kommer att uppskatta.

 

  1. Rensa vind och källare 

 

Ja, vi vet, det är otroligt tråkigt att rensa på vinden eller i källaren – men låt oss vara ärliga, hur ofta gör man det egentligen? Hur många är det som har en välorganiserad vind eller källare? Förmodligen inte många av oss. Men kanske är det dags att ta tag i situationen och få det gjort nu, en gång för alla? Vi förstår dock om ni inte har energi nog till det – man kan ju faktiskt hyra in hjälp också.

 

  1. Måla om med jämna mellanrum 

 

Att måla om är något som verkligen kan ta en bostad till nästa nivå. Det är en perfekt lösning för en tråkig bostad, eller för ett hem som kanske bara är i behov av lite uppfräschning. Det finns dessutom otroligt många saker att måla om, allt från väggar, till tak, till kök, badrum och ja – allt egentligen! Låt fantasin flöda och måla om på ett sätt som passar huset, utan att gå för mycket utanför de rimliga gränserna.

 

  1. Lägg om taket vid behov

 

Taket kan lätt bli slitet eller behöva inspekteras. Det kan vara allt från små läckor eller någon enstaka takpanna som behöver bytas ut, till att hela taket ska läggas om. Inspektera taket någon gång vartannat år eller så för att se till att allt ser bra ut. Det kommer garanterat att uppskattas av nästa ägare.

 

  1. Måla om fasaden, trappor och renovera friskt

 

Bor man i lägenhet kanske denna punkt inte är relevant men för de som har hus – fasaden behöver målas om. Måla den med en bra färg för att se till att den håller sig fin länge och för att ni inte ska behöva måla om lika ofta. Det går även att anlita en målare om man själv inte vill måla. Glöm inte att det också går att måla om trappor – eller byta ut dem helt genom trapprenovering!

 

  1. Se över rör och avlopp

 

Rören i ett hus är något som det viktigaste som finns. Det är otroligt viktigt att de fungerar som de ska, därför ska man alltid se till att en rörmokare inspekterar rören någon gång vart femte år eller så. Det ger inte bara mervärde – det säkerställer även att ingenting allvarligt är fel som är svårt att upptäcka.